Защо да изберете нас?

Казусът

Когато си търсите жилище под наем в онлайн пространството, кой е най-големият проблем, който стои пред Вас?

Можем ли да имаме доверие на информацията в обявите :

  • дали дадена обява е действителна,
  • точно ли е описанието,
  • актуална ли е или просто служи за препратка към друго жилище,
  • брокер ли стои зад нея или физическо лице?

Как сайтовете за обяви успяват да проверят достоверна ли е инфорацията, която публикуват? Отговорът е: по никакъв начин!

Всички сайтове за обяви и социални мрежи, които предлагат подобна услуга се градят върху доверието и честността на своите клиенти. И това би свършило работа - в един идеален свят!

За съжаление, много хора злоупотребяват с гласуваното им доверие. Част от стратегията на пазара за имоти е да се дискредитират сайтовете за имоти, за да могат техните клиенти да се обърнат към агенциите за недвижими имоти. Сами се досещате, кой има най-голяма полза, в интернет пространството да се разпространяват фалшиви обяви. Понякога фалшиви обяви могат да бъдат публикувани и от конкуренти от друг сайт.

И какво става, когато успеем да отсеем истинските обяви от фалшивите? Оказва се, че наемодателя публикувал дадена обява или не е качил снимки от жилището или е спестил важна информация за него. Колко пъти сте ходили на оглед на жилище (уговорено дори чрез брокер) и сте оставали разочаровани, излъгани или подведени?

В крайна сметка това Ви коства пари, време и нерви.

Решението

В желанието си да предоставим решение за тези практики, ние създадохме "Rent for Real" - сайт за обяви, който предлага вярна и пълна информация на своите ползватели.

Сега вместо Вие да си губите времето, за да пресявате фалшивите обяви в интернет, това ще го направим ние. За нашите ползватели, остава удоволствието да се възползват от истинността на предоставената информация.

Целта ни е да се публикуват само обяви с вярна и пълна информация: със снимка, с контактите на наемодателя и местонахождението на жилището. От своя страна всяка обява ще има дата на давност, след която автоматично ще се счита за неактуална и ще се сваля от сайтът. При най-малко съмнение в опит за измама, екипът на "Rent for Real" си запазва правото да сваля обяви от сайта. И това е част от Общите условия за ползване на нашите услуги.

В секцията Как работи "Rent for real" можете да разберете как възнамеряваме да постигнем целите си.

Другите алтернативи и предимствата ни пред тях

Можете да проверите и сравнителната таблица на предимствата пред конкурентите ни.

Стандартните сайтове за обяви

Какво правят другите сайтове по въпроса с невярната информация? Малко или нищо! Повечето от тях са препълнени с неточни и неверни данни, фалшиви или неактуални обяви. Защото разчитат на честността на хората, които публикуват или на съвестните наемодатели да свалят обявата навреме, за да не заблуждават наемателите. Нямат механизми за проверка на данните и се разчитат на количеството вместо на качеството. Също така се позволяват обяви, които нямат снимки или съдържат непълна информация.

Социалните мрежи

Напоследък се заражда тенденция да се използват социалните мрежи за подобни услуги. Но предлагат ли те добър мениджмънт на обявите:

  • кой се грижи обявата да се премахне, когато вече е неактивна?
  • ако дадена обява все още е активна, но е избутана надолу от други обяви, някой грижи ли се да я актуализира?
  • предлагат ли изчерпателна търсачка, за да намерите най-бързо жилището, което най-добре отговаря на изискванията Ви?
  • могат ли обявите да се сортират по определен критерии?
В повечето случаи се използват лични акаунти за постване на обяви, но въпреки това, както и при сайтовете, се разчита на честността на публикуващия. Цялата тази информация може да се манипулира или да се злоупотреби с нея.

Агенциите за недвижими имоти

Разбира се агенциите и брокерите винаги са опция, която можете да използвате. Но те костват доста пари понякога!

Често пъти целта им не е да Ви намерят жилището, което търсите, а да Ви пробутат това, което имат в наличност. Все пак всеки си гони своите цели.

Кой е най-облагодетелстван от факта, че в България няма един нормално действащ сайт за обяви? Сайт, на който да разчиташ на поне 90% от информацията. Кой има полза от публикуването на фалшиви обяви?